„Betiltják a műanyagot, most mi lesz?”

Nagyon sokan kerestetek meg bennünket azzal kapcsolatban, hogy „Betiltják a műanyagokat, most mi lesz?” 🤔 Nos, összeszedtük gyorsan, röviden – amit biztosan tudunk:
  • 2021 június elseje után nem gyártanak helyben használatos műanyagokat tartalmazó, egyszer használatos gasztro csomagolóanyagokat. Ezeknek az importja is leállt (bővebben lent).
  • Június eljeseje után is értékesíthetőek a fentiek, tehát a már eddig legyártott termékek – így még nálunk is kaphatóak, természetesen a készlet erejéig.
  • Az ételek szállítására és tárolására használatos dobozok „megmaradnak”, csak a helyi fogyasztásra használt, egyszer használatos, és NEM az elviteles, „fedős” termékeket érinti a tiltás (pannon, habdoboz is marad még)
  • Aminek a gyárása és importja is leállt: az egyszer használatos műanyag és papír poharak, műanyag tányérok, műanyag evőeszközök, műanyag szívószálak, olyan „tépős” táskák és fogófül nélküli táskák, műanyag szatyrok, melyek vastagsága 50 mikronnál kevesebb.
  • Nálunk évek óta kaphatóak a fa és kukoricakeményítős, komposztálható evőeszközök és „tépős” tasakok, cukornádból készült tányérok, és már tavaly óta a szalmából készült, erős szívószál is, így mindent tudunk pótolni, nem lesz gond! 🙂 És ez a kínálat csak növekedni fog a jövőben 🙂